Foto: Shutterstock
Ķiršu etiķis - smeķīgs aizdars svaigajiem slātiem.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gskābie ķirši400 mlsarkanvīns100 mlūdens150 mletiķa esence100 mlportvīns2 gab.kanēļa standziņas2 gab.citrona miziņa

Pagatavošana

1

Ķiršus nomazgā, notīra no kātiņiem un nosusina. Tad kopā ar sarkanvīnu, ūdeni, kanēli un citrona miziņām katlā uzkarsē un vāra 5 minūtes. Pievieno etiķa esenci, portvīnu un vēlreiz uzvāra.

2

Maisījumu atdzesē, izņem laukā kanēļa standziņas un citrona miziņas. Ķiršus kopā ar šķidrumu iepilda stikla traukā, aizvāko un ļauj 2-3 nedēļas ievilkties.

3

Pēc tam etiķi izkāš cau vairākkartīgi salocītu marli. Etiķi pilda pudelēs un uzglabā apmēram gadu.

Iesūtīja: Mocca

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!