7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 gskābie ķirši400 mlsarkanvīns100 mlūdens150 mletiķa esence100 mlportvīns2 gab.kanēļa standziņas2 gab.citrona miziņa
Pagatavošana
1
Ķiršus nomazgā, notīra no kātiņiem un nosusina. Tad kopā ar sarkanvīnu, ūdeni, kanēli un citrona miziņām katlā uzkarsē un vāra 5 minūtes. Pievieno etiķa esenci, portvīnu un vēlreiz uzvāra.
2
Maisījumu atdzesē, izņem laukā kanēļa standziņas un citrona miziņas. Ķiršus kopā ar šķidrumu iepilda stikla traukā, aizvāko un ļauj 2-3 nedēļas ievilkties.
3
Pēc tam etiķi izkāš cau vairākkartīgi salocītu marli. Etiķi pilda pudelēs un uzglabā apmēram gadu.
Iesūtīja: Mocca
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit