20Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
0.5 gab.citrons0.5 gab.apelsīns700 gsarkanvīns50 mlkonjaks2 ĒKcukurs šķipsnamuskatrieksts4 gab.kanēļa standziņas4 gab.krustnagliņas
Pagatavošana
1
Ielej vīnu katliņā. Pievieno cukuru un garšvielas, izņemot kanēli.
2
Liec katliņu uz uguns un lēnām karsē. Pa to laiku ātri sagriez augļus šķēlēs un liec klāt vīnam. Visu karsē, bet neuzvāri, citādi vīns zaudēs savu smalko garšu.
3
Kad telpā sāk izplatīties patīkama smarža, nogriež uguni. Ļauj vīnam vēl nedaudz ievilkties, pasniedz ar siltu kanēļa standziņu.
4
Ja vēlies, atšķaidi ar karstu ūdeni vai tēju.
Iesūtīja: VecPoga
Ziemassvētku receptesApelsīniCukursKanēlisKonjaksSarkanvīnsKrustnagliņasMārtiņdienas cienastsMuskatrieksts
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit