marinēti gurķi
Foto: Shutterstock
Klasiskie marinētie gurķi Pirtnieka gaumē - mazskābi un maigi, bet kraukšķīgi gan.

1 l burkai

5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gurķi1 lūdens2 ĒKrupjais sāls2 TKetiķa esence0.5 TKsinepju pulveris

Pagatavošana

1

Sapilda gurķus ar lapām burkā. Uzvāra ūdeni un vārošu uzlej burkai (uz 1 l ūdens 2 ĒK bez kaudzes rupjā sāls). Burkas piesedz ar vāciņu, patur 5 - 10 minūtes. Nolej caur sietiņu atpakaļ katlā, uzvāra pa jaunu, uz 1 l ūdens pielej 2 TK etiķa esences (nevāra).

2

Burkā ieber ½ TK sinepju pulvera bez kaudze (ja nav - var iztikt bez). Uzlej burkai marinādi, aizvāko ar metāla vāciņiem, apgriež ar dibenu gaisā, lai vāki izkarsējas.

* bet saku jau - man ir tādi mazskābi un maigi, bet kraukšķīgi gan. Vienīgi jāmeklē lauka gurķi, siltumnīcas neder - tie mīksti.

Iesūtīja: Pirtnieks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!