Sastāvdaļas norādītas 5 litriem klimpu zupas. Ja zupas katls mazāks, tad nepieciešamo daudzumu samazina uz pusi.
25Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
5 gab.olas50 mlūdens cukurs sāls milti piens
Pagatavošana
1
Olas sakuļ ar cukuru un sāli. Pievieno aptuveni 50 mililitrus ūdens un samaisa. Tad pievieno miltus, lai mīkla biezāka kā pankūkām, labi izkuļ, lai nav kunkuļu.
2
Atšķaida ar pienu vai ūdeni, lai ir mīksta mīkla, bet ne tekoša.
3
Mīklu ar tējkaroti liek vārošā virumā. Klimpas gatavas, kad uzpeld.
Ja klimpas vispirms izvāra ūdenī un tad liek zupā, tad klimpu zupa iznāk dzidra un pēc smalkās modes. Ja vāra pa tiešo, klimpu zupa ir nedaudz tumīga un duļķaina.
Tāpat vāra visas citas augļu-ogu klimpu zupas: zemeņu, aveņu, upeņu, rabarberu, ābolu, bumbieru.
Iesūtīja: Pirtnieks
BrokastisGrūtnieces ēdienkarteĒdieni bērniemĒdieni veģetāriešiemĀrstnieciskais uztursPiensŪdensCitas zupasSaldās zupasDažādas mīklasGavēņa laika ēdieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit