3Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 kgmājas biezpiens35 gsāls1 šķipsnaķimenes
Pagatavošana
1
Biezpienu apsedz un trīs četras dienas patur siltā vietā, lai nedaudz appelē.
2
Tad samīca, līdz masa kļūst mīksta un vijīga.
3
Pieber sāli un ķimenes, veido konusa formas sieriņus. Tos kārto uz dēlīša un apsedz ar blīvu kokvilnas audumu vai papīru. Kad sieriņi appelē, tos novieto siltā vietā, lai apkalst.
4
Pasniedz uz sviestmaizēm.
5
Ja vēlas, biezpiena masu sadala vairākās daļās un ķimeņu vietā pieber sasmalcinātus ķiplokus, puravus, papriku vai tomātus. Garšīgi arī ar sasmalcinātu svaigu gurķu gabaliņiem. Ar šādām piedevām gatavotus sieriņus ēd uzreiz pēc pagatavošanas.
Iesūtīja: runchpele
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiPasniegt atdzesētuBiezpiensĶimenesviegliIkdienas maltīteisalsMājās gatavots siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit