biezpiens
Foto: Shutterstock
Gardie knapsieriņi ar pelējuma kārtiņu - iz senču pavārmākslas gudrībām.
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgmājas biezpiens35 gsāls1 šķipsnaķimenes

Pagatavošana

1

Biezpienu apsedz un trīs četras dienas patur siltā vietā, lai nedaudz appelē.

2

Tad samīca, līdz masa kļūst mīksta un vijīga.

3

Pieber sāli un ķimenes, veido konusa formas sieriņus. Tos kārto uz dēlīša un apsedz ar blīvu kokvilnas audumu vai papīru. Kad sieriņi appelē, tos novieto siltā vietā, lai apkalst.

4

Pasniedz uz sviestmaizēm.

5

Ja vēlas, biezpiena masu sadala vairākās daļās un ķimeņu vietā pieber sasmalcinātus ķiplokus, puravus, papriku vai tomātus. Garšīgi arī ar sasmalcinātu svaigu gurķu gabaliņiem. Ar šādām piedevām gatavotus sieriņus ēd uzreiz pēc pagatavošanas.

Iesūtīja: runchpele

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!