kruasāni smalkmaizītes
Foto: Shutterstock
Pufīgi un gardi kruasāni, gatavoti no netradicionālas, jauktās mīklas. Pamēģini!
80Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
RAUGA MĪKLA:100 gpresētais raugs1 glāzepiens2 ĒKcukurs2.5 ĒKmilti KĀRTAINĀ MĪKLA:300 gmargarīns3.5 glāzesmilti1 gab.ola

Pagatavošana

1

Rauga mīkla: 100 g rauga (slapjā) atšķaida ar glāzi piena, pievienot 2 ēdamkarotes cukura un 2 ēdamkarotes (ar kaudzi) miltu. Visu samaisa un noliek siltā vietā uzrūgt.

2

Kārtainā mīkla: margarīnu sakapā ar miltiem un pievieno olu. Sajauc viendabīgu mīklu.

3

Kad rauga mīkla uzrūgusi (apmēram 30 minūtes), savieno abas mīklas. Kārtīgi izmīca un sadala 6 daļās, katru daļu saveļ bumbulī un ļauj vēl 20 minūtes parūgt.

4

Pēc tam katru daļu izveltnē aplī, sagriež trījstūros, liek vai neliek pildījumu un satin kruasānus.

5

Kruasānus liek uz ietaukotas cepamās veidnes un apsmērē ar olu.

6

Liek 200*C cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes.

Iesūtīja: Tante

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!