60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
350 gvaniļas sausiņi2 ĒKkonjaks vai rums1 ĒKpūdercukurs200 gsviests4 ĒKiebiezināts piens
Pagatavošana
1
Krēma pagatavošana: Sviestu sakuļ līdz veidojas gaisīga balta masa.
2
Turpinot kult, pievieno iebiezināto pienu. Kuļ vēl ~ 15 minūtes.
3
Sausiņus* sarīvē, pievieno gatavo krēmu (2-3 EK atstāj dekorēšanai), pielej konjaku vai rumu, pievieno pūdercukuru, kakao un visu samaisa.
4
Gatavo masu sadala 10 daļās, veido "kartupelīšus". Katru apvārta kakao.
5
Dekorē ar atdzesēta krēma "rozītēm".
6
Gatavos "kartupelīšus" liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm.
*sausiņus var aizstāt ar sadrupinātiem "Selgas" cepumiem
Iesūtīja: Elitiņa
Mātes dienas ēdieniPūdercukursRumsSausiņiCiti saldēdieniTortes un kūkasBez termiskas apstrādesIebiezinātais piens
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit