Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vāra buljonu no laša galvas un astes. Vārot pievieno sīpolu, piparu, sāli, lauru lapas. Laša galvai pirms vārīšanas izrauj žaunas, lai nebūtu rūgtums.
Kamēr vārās buljons, nomizo kartupeļus un burkānus un sagriež gabaliņos. Kartupeļiem jābūt pietiekamā daudzumā, lai krēmzupa būtu pabieza.
Zivi izzvejo no buljona un liek sietiņā. Kad buljons gatavs, izņem lasi un buljonu izkāš caur sietiņu. Lasi atkaulo un saplucina.
Izkāstajā buljonā ieber kartupeļus un burkānus un vāra, kamēr tie mīksti.
Gatavos kartupeļus, burkānus un daļu buljona lej mikserī un sablenderē.
Sablendētos kartupeļus un burkānus ielej atlikušajā buljonā, pievieno sieru un uz lēnas uguns karsē līdz zupa sāk vārīties. Kad zupa gatava, pievieno saputotu saldo krējumu un saplucinātus laša gabaliņus.
Iesūtīja: Elitochka