Tasty imidžbildes - 9
Foto: Shutterstock
Tradicionālie un iecienītie Latgales salāti.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

800 ggurķi200 gsīpoli2 ĒKsāls1 ĒKcukurs3 ĒKetiķis 9%8 ĒKeļļa1 ĒKdilles

Pagatavošana

1

Gurķus un sīpolus nomizo, sagriež ripās, samaisa ar garšvielām un ļauj nostāvēties 3 stundas. Tad nogaršo, vai nevajag vēl garšvielas un pēc nepieciešamības pievieno (salātiem jābūt asākiem, jo pēc pasterizēšanas paliks švakāka garša).

2

Dilles labāk likt veseliem pušķīšiem burkas sānos. Var pievienot dažas tomātu šķēles - dekorēšanai.

3

Kad gurķi atsulojušies, stingri sapilda burkās un pārlej ar atlikušo marinādi. Pasterizē 90*C 0,5 l burkās - 20 minūtes, 1 l burkas - 25 minūtes. Tad aizvalcē un 30 minūtes patur ar vāciņu uz leju.

4

Var gatavot ar citronskābi (uz šo daudzumu 3-4 g), tad salāti būs maigāki.

Iesūtīja: runchpele

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!