7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
800 ggurķi200 gsīpoli2 ĒKsāls1 ĒKcukurs3 ĒKetiķis 9%8 ĒKeļļa1 ĒKdilles
Pagatavošana
1
Gurķus un sīpolus nomizo, sagriež ripās, samaisa ar garšvielām un ļauj nostāvēties 3 stundas. Tad nogaršo, vai nevajag vēl garšvielas un pēc nepieciešamības pievieno (salātiem jābūt asākiem, jo pēc pasterizēšanas paliks švakāka garša).
2
Dilles labāk likt veseliem pušķīšiem burkas sānos. Var pievienot dažas tomātu šķēles - dekorēšanai.
3
Kad gurķi atsulojušies, stingri sapilda burkās un pārlej ar atlikušo marinādi. Pasterizē 90*C 0,5 l burkās - 20 minūtes, 1 l burkas - 25 minūtes. Tad aizvalcē un 30 minūtes patur ar vāciņu uz leju.
4
Var gatavot ar citronskābi (uz šo daudzumu 3-4 g), tad salāti būs maigāki.
Iesūtīja: runchpele
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit