Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzvāru kartupeļus ar aprēķinu, ka putrai vajag vairāk nekā parasti vārot kartupeļus, kā piedevu. Protams, sālīti pēc garšas.
Nokāšu šamos un nožāvēju, pielieku klāt krietnu piku sviesta. Var arī margarīnu, bet arī krietnu piku. Samīci to visu, pieleju maķenīt pienu un brūku virsū ar mikseri.
Kuļu to, pa druskai pielejot pienu, līdz putra ir tāda kā gribas. Pienu jālej pakāpeniski, jo, ja pielej par daudz, tad sanāk pļura.
* ja kartupeļi ir saluši vai pagalam savītuši, tad arī nekas labs nav gaidāms. Tas pats sakāms par jaunajiem kartupeļiem - lien kaut no ādas ārā, bet sanāk kaut kāda glīzdaina masa. Labai kartupeļu putrai jābūt nedaudz čaganai un gaisīgai. Katrā ziņā mani ēdāji ik pāris dienas brēc pēc kartupeļu putras.
Jā, un šodien neapēsto rīt var uz pannas uzcept, arī varen garšīgi.
Iesūtīja: Lauksaimnieks