Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mērce : Apcep malto gaļu, un to sulu, kas krājas, nolej katliņā.
Apcep smalki sagrieztus sīpolu un burkānu, pieliek apcepto gaļu, sāli, piparus sinepju sēklas, un pievieno pusburciņu "Spilvas" "Boloņas" mērci.
Katliņā, kur gaļas sula, pievieno pienu, sviestu, sāli, mazliet piparu, uzkarsē. Kad uzkarsis, pievieno miltus un dūšīgi samaisa.
Cepamtrauku ieziež ar sviestu un ieklāj lazanjas plāksnes* 1 kārtā (plānās pankūkas liek 2 kārtās).
Tālāk liek 1 kārtu "Boloņas" mērces, pārklāj ar kārtu lazanjas plāksnīšu (vai 1 plāno pankūku), pārber rīvētu sieru*, kuru piesūcina ar "Bešamel", tad atkal liek lazanjas plāksnīšu (vai pankūku) kārta un atkal "boloņas" mērci, utt. kamēr beidzas mērces un lazanjas plāksnes.
Pēdējā kārta visdrīzāk būs abu mērču sajaukums. Un lai! Virsū var "uztupināt" pāris sviesta piciņu (ja skaita kalorijas, tad gan laikam nevajag).
Liek cepeškrāsnī, un cep, kamēr lazanjas plāksnes var viegli ar dakšu pārdurt.
Piezīmes: Man nav cepamformas. No situācijas izeju šādi - ņemu foliju, izripinu 2 kārtās, pa vidu novietoju 3-4 lazanjas plāksnītes blakus, pielieku malu tiesu ~5cm, un uzloku uz augšu. Stūrus aizloku aiz malām, lai forma turas kopā.
*lazanjas plāksnes var diezgan veiksmīgi aizstāt ar plānajām (bada) pankūkām (tās gatavo - uz katrām 2 ēdamkarotēm ar kaudzi miltu 1 ola, pirms liekam olas, atšķaida miltus ar pienu vai ūdeni, līdz veidojas diezgan šķidra masa, tad olas pieliek un izcep)
*siers - kāds garšo - Holandes, Krievijas, Bauskas, ugličas, čedars utt.
Iesūtīja: Eduards