Foto: Shutterstock
Kad Ziemassvētki klāt, cepam Līdakas mātes piparkūkas.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gmedus, sīrups vai iesala ekstrakta400 gcukurs gsviests2 kgmilti2 TKkoriandra sēklas15 gab.krustnagliņas2 TKkanēlis0.5 gab.muskatrieksts2 TKsoda ingvers melnie pipari kaltēta aplesīna miziņa

Pagatavošana

1

Garšvielas sagrūž piestā.

2

Medu (sīrupu), sviestu, pusi no cukura daudzuma, garšvielas liek katliņā un silda uz lēnas uguns.

3

Karamelizē uz pannas atlikušo pusi cukura. Kad cukurs kļūst brūns, pielej pusglāzi karsta ūdens un maisa, līdz cukurs izšķīdis.

4

Iegūto karamelizēto masu ietecina un iemaisa medus, sviesta un cukura maisījumā. Pagaida, kamēr maisījums sāk vārīties, tad ņem nost no uguns un sāk bērt iekšā miltus, kuros iemaisīta soda.

5

Kad ir iemaisīts tik daudz miltu, ka kļūst grūti maisīt, masu izliek uz galda un mīca, pakāpeniski pievienojot miltus.

6

Jāiegūst masa, kura nelīp pie rokām.

7

Atdzesē, izrullē plāni ar mīklas rulli, izspiež vēlamās formas figūras un cep mērenā karstumā.

8

Nedrīkst pārdedzināt, lai piparkūkas nekļūtu rūgtas.

Iesūtīja: Lidaka

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!