karbonādes
Foto: Shutterstock
Krāsnī gatavotas karbonādes būs īpaši sulīgas un gardas. Šī ēdiena gatavošanai vari izmantot ne vien cūkgaļu, bet arī vistas, tītara, liellopa vai teļa gaļas šķēlītes.
55Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gcūkgaļas karbonāde10 šampinjoni sāls svaigi malti melnie pipari eļļa cepšanai2 sīpoli5 ķiploka daiviņas100 mlmajonēze100 gsiers1 liels tomāts timiāns

Pagatavošana

1

Gaļu griež šķēlēs un izklapē, apkaisa ar sāli, pipariem, caur spiedi izspiestiem ķiplokiem.

2

Pannā sakarsētā eļļā apcep gaļas šķēles no abām pusēm. Tad apcep šķēlītēs sagrieztas sēnes.

3

Visu kārtām liek karstumizturīgā traukā: gaļa, sīpolu ripiņas, sēnes, smalki sakapāti ķiploki, tomāta šķēles, majonēze, timiāns, sarīvēts siers.

4

Kārtojumam uzliek vāku vai pārklāj to ar foliju un liek līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Cepšanas beigās noņem vāku, lai siers apbrūnētu.

5

Gaļa izdodas ļoti sulīga, garšo lieliski un pie majonēzes var "piešaut" kapātus zaļumus, graudu sinepes, tomātu mērci, pesto vai ko tik sirds kāro.

Iesūtīja: persija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!