60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 1
150 gliellopa gaļa10 gsīpoli sāls garšvielas20 gžāvēta gaļa20 gsīpoli10 grupjmaizes rīvmaize
Pagatavošana
1
Liellopu gaļas (no pleca vai ciskas) mīkstumu sagriež šķēlēs. Izdauza, pārkaisa ar sāli.
2
Žāvētu gaļu sīki sagriež, kopā ar sasmalcinātu sīpolu apcep, pievieno rupjmaizes rīvmaizi un samaisa.
3
Gaļas šķēles vienā malā liek 1—2 tējkarotes pildījuma, cieši satin un nosien ar baltu diegu.
4
Sagatavotos veltnīšus liek uz pannas sakarsētos taukos, apcep brūnus.
5
Tad saliek katliņā, pārlej pannas atvārījumu vai buljonu, pieliek sasmalcinātus sīpolus, burkānus un sautē, līdz gaļa mīksta.
6
Gataviem veltnīšiem atdala diegus, sakārto dziļākā traukā un pārlej mērci, kas gatavota no šķidruma, kurā veltnīši sautēti.
Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts
Ziemassvētku receptesLieldienu receptesKāzu ēdienkarteBēru mielastsLiellopa gaļaŽāvēta gaļaSautēšana
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit