Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ieraugam: raugu iemaisa ar 35 g silta ūdens vai pienu un 6 g miltu. Siltumā raudzē 20 minūtes.
Pienu uzsilda līdz 35*C, ieber cukuru, sāli un maisa līdz izkusis. Pievieno olu un ieraugu. Iesijā miltus un samaisa viendabīgu mīklu.
Pievieno izkausētu un atdzesētu sviestu vai margarīnu un mīca līdz mīkla atlec no rokām. Mīklu pārkaisa ar miltiem, pārsedz tīru dvieli un siltumā noliek rūgt. raudzē apmēram 3 stundas. Ik stundu skatās, kā mīkla rūgst un ja uzrūgusi, tad viņu saspaida un atkal atstāj rūgt. Kad mīkla izspaidīta 4x, tā ir gatava cepšanai.
Uzrūgušu rauga mīklu atdzesē un izveltnē 1,5 cm biezā plāksnē.
Plāksnes divas trešdaļas pārziež ar izkausētu un nedaudz atdzesētu sviestu un plāksni saloka trīskārt. Iegūst mīklu ar trim mīklas un 2 sviesta kārtiņām.
Mīklas galus aizspiež, lai sviests neiztek.
Mīklas plāksni izrullē 1 cm biezumā un saloka četrkārt – mīklas pretējās malas uzloka līdz vidum, tad abas puses pārloka vienu otrai. Mīklu uz 15 minūtēm novieto vēsumā.
Atdzesētu mīklu izveltnē 1 cm biezā plāksnē, pārziež ar sakultu olu vai sviestu, uzkaisa magones un satin veltnī. Veltni sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs, liek uz ietaukotas cepamās plāts, uzraudzē, pārziež sakultu olu un cep.
Cep 15 minūtes 220*C.
Iesūtīja: DaceP