Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojami maigie tomātu salāti ziemas krājumiem būs laba piedeva gan gaļas, gan makaronu ēdieniem.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kgtomāti1 kgsīpoli2 kgburkāni500 geļļa2 gab.burciņas tomātu mērce vai pasta2 ĒKsāls2 ĒKcukurs malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Sarīvētus burkānus liek lielā katlā, aplej ar eļļu un sautē, līdz tie kļūst pusmīksti. Tad pievieno sīpolus un atkal sautē, kamēr sīpoli kļūst zeltaini.

2

Liek klāt rupji sagrieztus tomātus (es parasti nošmucinu miziņu) un uzvāra. Pieliek sāli, cukuru, piparus, pievieno tomātu mērci (kečups neder) un vāra apmēram stundu.

3

Gatavo masu liek burciņās un noslēdz ar vāciņu.

Iesūtīja: Pelnrušķīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!