480Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 gab.rupjmaizes klaips5 lūdens15 gpresēts raugs1.5 glāzecukurs
Pagatavošana
1
Maizi sagriež plānās šķēlītēs un izkaltē. Vienu šķēlīti sagrauzdē cepeškrāsnī vai uz sausas pannas.
2
Kaltēto maizi aplej ar vārošu ūdeni un atstāj uz 6 stundām ievilkties.
3
Maizi samīca, pievieno cukuru un raugu, samaisa, pārsedz ar drāniņu un liek siltā vietā rūgt.
4
Kad rodas biezas putas, kvasu izkāš caur marli un novieto vēsumā.
Iesūtīja: Vineta
Līgo svētku un Jāņu receptesCepšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasRaugsRupjmaizeŪdensLimonāde un kvass
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit