kvass alus medalus miestiņš
Foto: Shutterstock
Maizes kvass – vasaras atspirdzinājums gan svētkiem, gan ikdienai.
480Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.rupjmaizes klaips5 lūdens15 gpresēts raugs1.5 glāzecukurs

Pagatavošana

1

Maizi sagriež plānās šķēlītēs un izkaltē. Vienu šķēlīti sagrauzdē cepeškrāsnī vai uz sausas pannas.

2

Kaltēto maizi aplej ar vārošu ūdeni un atstāj uz 6 stundām ievilkties.

3

Maizi samīca, pievieno cukuru un raugu, samaisa, pārsedz ar drāniņu un liek siltā vietā rūgt.

4

Kad rodas biezas putas, kvasu izkāš caur marli un novieto vēsumā.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!