Boloņas mērce pasta makaroni cietais siers timiāns ēdiens
Foto: Shutterstock
Maltās gaļas - tomātu un timiāna mērce gardai ātrai vakariņu maltītei.
25Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gmaltā gaļa1 sīpols4 ķiploka daiviņas sāls malti melnie pipari paprikas pulveris500 mlkonservēti tomati savā sulā2 šķipsnastimiāns1 TKcukurs pēc garšascietais siers

Pagatavošana

1

Apcep malto gaļu, sīki sakapātu sīpolu un ķiplokus, pieliek sāli un piparus pēc garšas, mazliet paprikas pulvera.

2

Liek klāt konservētus, sasmalcinātus tomātus savā sulā, uzvāra, tad samazina liesmu, pievieno timiānu (timiānu var aizstāt ar rozmarīnu vai oregano), vāku virsū un 15 minūtes pasautē.

3

Kad gaļa gatava, pieliek vēl vienu nelielu saspiestu ķiploka daivu un cukuru, ja vajag – vēl sāli.

4

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!