60Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgmandarīni (ar plānu miziņu)850 gcukurs1 glāzeūdens
Pagatavošana
1
Mandarīnus nomizo, miziņas ieber katlā ar verdošu ūdeni un 5 minūtes vāra.
2
Pēc tam miziņas ieber sietiņā, notecina un ar šķērēm sagriež tievās strēmelītēs.
3
Mandarīniem notīra baltās stiegriņas, sadala daiviņās. sagriež gabaliņos.
4
Izņem sēkliņas un ieber plāna auduma vai marles maisiņā. Mandarīnus ieber katliņā, pieber cukuru, pielej glāzi ūdens un uzvāra.
5
Tiklīdz sīrups sāk vārīties, pievieno mandarīnus, miziņas, iekarina maisiņu ar sēklām (tas veicinās ievārījuma saželēšanu) un turpina vārīt vēl 45 minūtes.
6
Kad sīrups sāk želēt, maisiņu ar sēklām izņem laukā, ievārījumu labi samaisa.
7
Pēc tam ievārījumu iepilda burciņās, atdzesē un aizvāko.
Iesūtīja: Vineta
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit