Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izkausē sviestu. Sviestu ar cukuru un vaniļu saputo līdz krēmveida konsistencei. Pa vienai pievieno olas, samaltās mandeles, konjaku un miltus. Mīklu kārtīgi samaisa.
Apaļo tortes formu var izklāt ar cepampapīru. Mīklu lej formā un cep apmēram 35 – 40 minūtes 160*C.
Pienu izsilda līdz vārīšanās temperatūrai.
Olas dzeltenumus kārtīgi sakuļ ar pūdercukuru, līdz masa kļūst gaišāka un palielinās nedaudz tilpumā. Nepārtraucot maisīt, pievieno miltus un karsto pienu.
Trauku ar krēmu liek uz nelielas uguns karsēties, nepārtraukti maisot, sagaidīt līdz krēms sabiezē.
Biskvītu sagriež divās daļās. Pirmo biskvīta kārtu pārziež ar ievārījumu, tad ar vārīto krēmu.
Liek otru biskvītu virsū. Pārlej ar atlikušo krēmu. Nolīdzina krēmu.
Kūku dekorē ar ogām un mandeļu pārslām.
Iesūtīja: