Tasty imidžbildes - 2
Foto: Shutterstock
Gardām brokastīm vai launagam mannas biezputra ar augļu biezeni.
30Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

manna piens augļi vai ogas

Pagatavošana

1

Izvāra šķidru mannas putru. Pēc tam no 1 ābola vai arī no 30 g žāvētu augļu (žāvētas aprikozes vai arī žāvēts kompots) pagatavo augļu biezeni. Biezenim var ņemt arī 50 g svaigu ogu.

2

Augļus nomazgā, sautē ar vāku nosegtā traukā nelielā ūdens daudzumā; kad tie izvārījušies, izberž caur sietu, pieliek 1 ēdamkaroti cukura (25 g) un vāra līdz sabiezēšanai. Nedaudz atdzisušo biezeni iemaisa mannas putrā.

3

Var arī mannas putrā iemaisīt nevārītu sarīvētu ābolu: nelielu ābolu (50—80 g) applaucē ar verdošu ūdeni, nomizo, sarīvē, piemaisa 10 g cukura un iemaisa nedaudz atdzisušā mannas putrā.

Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!