30Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
manna piens augļi vai ogas
Pagatavošana
1
Izvāra šķidru mannas putru. Pēc tam no 1 ābola vai arī no 30 g žāvētu augļu (žāvētas aprikozes vai arī žāvēts kompots) pagatavo augļu biezeni. Biezenim var ņemt arī 50 g svaigu ogu.
2
Augļus nomazgā, sautē ar vāku nosegtā traukā nelielā ūdens daudzumā; kad tie izvārījušies, izberž caur sietu, pieliek 1 ēdamkaroti cukura (25 g) un vāra līdz sabiezēšanai. Nedaudz atdzisušo biezeni iemaisa mannas putrā.
3
Var arī mannas putrā iemaisīt nevārītu sarīvētu ābolu: nelielu ābolu (50—80 g) applaucē ar verdošu ūdeni, nomizo, sarīvē, piemaisa 10 g cukura un iemaisa nedaudz atdzisušā mannas putrā.
Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit