marinēta paprika burkas konservēšana
Foto: Shutterstock
Marinēta paprika - piedevām un salātiem ziemai.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 kgpaprika vai bulgāru pipari pēc garšasķiploki pēc garšaspētersīļi1.5 lūdens0.5 glāzecukurs250 getiķis 9%0.5 glāzeeļļa1.5 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Papriku iztīra no sēklām, sagriež daivās.

2

Sajauc marinādi un uzvāra. Verdošā marinādē ber papriku (vāra pa 1 kg) un vāra 5 minūtes. Papriku izņem no marinādes ar putu karoti un liek sagatavotās burkās (vēlams 1 l).

3

Pa starpām katrā burkā liek pāris nomizotas ķiploka daiviņas un pēterīļu zariņus.

4

Burkās salikto papriku pārlej ar karstu marinādi un burkas aizvāko.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!