Foto: Shutterstock
Maskavas soļanka sātīgām pusdienām un vakariņām. No norādītajiem daudzumiem sanāks milzu katls!
200Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgcūkgaļa (mīkstums)1 kgliellopa gaļa (mīkstums)500 gnieres (attīrītas un izmērcētas)6 sīpoli5 paprika400 gžāvēta desa6 marinēti gurķi gurķu marināde5 tomāti tomātu pasta0.5 kgskābēti kāposti4 ķiploka daiviņas4 buljona kubiņi2 asie peperoni3 lauru lapas skābs krējums olīvas citrons

Pagatavošana

1

Nelielos gabaliņos sagrieztu gaļu un desu lielā katlā (10 litri) apcep, pievieno strēmelēs sasmalcinātu papriku (var izmantot konservētu papriku, tomātus (var izmantot konservētus mizotus tomātus), sakapātus sīpolus un gurķus, nedaudz gurķu marinādes šķidrumu un sautē aptuveni stundu, pēc nepieciešamības pielejot nedaudz ūdens.

2

Pielej ūdeni, uzvāra, pievieno vidēji lielu bundžu tomātu pastas, lauru lapas un rupji sakapātu ķiploku. Vāra, kamēr ūdens kārtīgi novārījies, pielej atkal ūdeni klāt (~9 litrus), pievieno peperoni un sakapātus skābos kāpostus. Pēc aptuveni 20 minūtēm pieliek buljona kubiņus (ja šķiet, ka vajag) un vāra apmēram pusotru, divas stundas, īpašu uzmanību katlam nepievēršot. Pasniedz ar skābu krējumu, olīvām un plānās šķēlītēs sagrieztu citronu.

Iesūtīja: (draugu atvesta soļankas recepte no Maskavas) Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!