Foto: Shutterstock
Klasiski mazsālītie gurķi - īstā jūnija garša!
15Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kggurķi1 diļļu bunte1 ķiploks3 kadiķa ogas (var nelikt)7 melnie pipari1 lūdens1 ĒKcukurs2 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Gurķus nomazgā.

2

Nenomizotu ķiploka galviņu pārgriež uz pusēm.

3

2 l stikla burku izmazgā. Dilles saplucina un pusi no tām liek burkā kopā ar pusgaiviņu ķiploka.

4

Gurķiem nogriež abus galiņus – tie ātrāk būs gatavi ēšanai! Apgrieztos gurķus cieši kārto burkā. Es parasti gurķus sametu iekšā, tad spēcīgi sakratu un brīvajās vietās iespiežu gurķus. Pa virsu liek atlikušās dilles un ķiploka galvas pusi.

5

Tā kā nezinu, cik daudz marinādes vajadzēs, tad parasti taisu marinādi pa litriem. Tātad: sagatavo vienu litru marinādes: traukā ieber 1 ĒK cukura, 2 ĒK sāls, uzlej nedaudz ūdens, izmaisa cukuru un sāli, līdz izkūst. Tad pielej ledaini aukstu ūdeni, iemaisa piparus. Ja vēlas, var pievienot arī kādu ēdamkaroti rīvētu mārrutku.

6

Marinādi lej uz gurķiem. Un tad jau skatās, cik apmēram vajag vēl marinādi. Atkal iejauc sāli, cukuru, samaisa un uzlej. Man uz divu litru burku vajadzēja 1,5 l marinādes.

7

Gatavošanas laiks: 15 minūtes, marinēšanai, minimums, 5 stundas un ar katru stundu paliek ar vien gardāki

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!