Foto: Shutterstock
Tradicionālais mazsālītais lasis gardām uzkodu maizītēm.
360Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

lasis sāls cukurs

Pagatavošana

1

Lasim nogriež galvu, pārgriež muguru, izgriež muguras asaku, fileju sadala 4 daļās: 2 muguras un 2 sānu daļas.

2

Fileju nemazgā, bet ar tīru drānu nosusina.

3

Sāli sajauc ar cukuru (3 daļas sāls, 1 daļa cukura), uzber uz dēļa, laša gabalus uzliek uz sagatavotā maisījuma un uzspiež.

4

Saliek kopā pa diviem gabaliem ar ādu virspusē, viegli noslogo un noliek vēsā telpā.

5

Pēc 6—12 stundām pasniedz.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!