cūkgaļas karbonāde
Foto: Shutterstock
Svētku cepeša alternatīva - vienkārši pagatavojamas krāsnī ceptās cūkgaļas karbonādes ar karamelizētiem āboliem.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
800 gcūkgaļas karbonāde60 gsviests2 āboli2 sarkanie sīpoli4 ĒKbalzama etiķis2 ĒKmedus pēc garšassāls un malti melnie pipari rozmarīns250 mlsaldais krējums

Pagatavošana

1

Cūkas fileju sagriež 2-2,5 cm biezās šķēlēs, apkaisa ar sāli un pipariem. Šķēles apcep sviestā zeltainas no abām pusēm, liek "pīlē" vai citā karstumizturīgā veidnē ar vāku.

2

Sīpolus sagariež gredzenos un sviestā apcep zeltainus. Uz tās pašas pannas liek medu, pievieno balzāma etiķi un daiviņās sagrieztus ābolus.

3

Nedaudz apcep un pannas saturu pievieno cūkgaļai.

4

Pārlej visu ar saldo krējumu, pievieno rozmarīnu un sautē karbonādes līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī 30 minūtes.

5

Pasniedz ar kartupeļu biezeni.

Iesūtīja: VecPoga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!