čili con carne sautējums
Foto: Shutterstock
Aso ēdienu piekritējiem - meksikāņu sautējums. Sautējumu ēd ar meksikāņu čipsiem vai svaigu baltmaizi.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 sīpols eļļa cepšanai500 gmalta gaļa tex-mex garšvielas1 burkāns1 paprika1 konservētu pupiņu bundža1 konservētas kukurūzas bundža4 ķiploka daivas300 mltomāti vai tomātu mērce

Pagatavošana

1

Apcep eļļā sagrieztu sīpolu, kad tas apcepies, pievieno malto gaļu (parasti lieku cūkgaļu un nedaudz liellopu, bet arī to var variēt), pieber garšvielas un ļauj kārtīgi sacepties.

2

Tad pievieno burkānu, sagrieztu vai rīvētu, pēc izvēles. Visu pasautē aptuveni ½ stundu, var arī ilgāk. Pievieno sagrieztu papriku, iepriekš novārītas vai konservētās pupiņas, konservēto kukurūzu un vēl brīdi pasautē.

3

Parasti beigās vēl pielieku nedaudz ķiploku. Var likt tomātus vai tomātu mērci/pastu, to tad pievieno pēc burkāniem.

4

Kā garšvielas var izmantot kādas no "tex-mex" garšvielām vai jebkuras citas, kuras pašiem garšo un iet klāt.

Iesūtīja: francis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!