60Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
250 gmilti2 TKcepamais pulveris0.25 TKmalts kanēlis0.25 TKsāls60 gsakapātas mandeles1 gab.rīvēta apelsīna miziņa1 gab.vaniļas pāksts2 gab.olas150 gcukurs125 gmīksts sviests250 gkefīrs150 gmellenes1 gab.paciņa vaniļas cukura
Pagatavošana
1
Miltus un cepampulveri izsijā caur sietiņu un samaisa ar kanēli, sāli, 30 gr mandeļu un rīvētu apelsīna miziņu.
2
Vaniļas pāksti pārgriež gareniski uz pusēm, ar karotīti izgrebj mīkstumu un pievieno miltu maisījumam.
3
Citā bļodā ātri sakuļ olas, pēc tam iemaisa cukuru, tad sviestu un pēc tam kefīru un vēlreiz samaisa. Pieber miltu maisījumu un žigli samaisa.
4
Pēc tam iecilā mellenes.
5
Mīklu pilda vai speciālajā mafinu pannā ar iedobumiem (nopērkama saimniecības preču veikalos), vai arī mazajās kēksu veidnītēs.
6
Atlikušās mandeles samaisa ar vaniļas cukuru un pārkaisa mīklai.
7
Cep 170 grādu karstā cepeškrāsnī 30-35 minūtes.
8
Gatavus mafinus pārkaisa ar pūdercukuru.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit