Foto: "Dolce&Gabbana" kampaņa/DANDY arhīvs
Melleņu mafini - vasaras ogu laikā.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 gmilti2 TKcepamais pulveris0.25 TKmalts kanēlis0.25 TKsāls60 gsakapātas mandeles1 gab.rīvēta apelsīna miziņa1 gab.vaniļas pāksts2 gab.olas150 gcukurs125 gmīksts sviests250 gkefīrs150 gmellenes1 gab.paciņa vaniļas cukura

Pagatavošana

1

Miltus un cepampulveri izsijā caur sietiņu un samaisa ar kanēli, sāli, 30 gr mandeļu un rīvētu apelsīna miziņu.

2

Vaniļas pāksti pārgriež gareniski uz pusēm, ar karotīti izgrebj mīkstumu un pievieno miltu maisījumam.

3

Citā bļodā ātri sakuļ olas, pēc tam iemaisa cukuru, tad sviestu un pēc tam kefīru un vēlreiz samaisa. Pieber miltu maisījumu un žigli samaisa.

4

Pēc tam iecilā mellenes.

5

Mīklu pilda vai speciālajā mafinu pannā ar iedobumiem (nopērkama saimniecības preču veikalos), vai arī mazajās kēksu veidnītēs.

6

Atlikušās mandeles samaisa ar vaniļas cukuru un pārkaisa mīklai.

7

Cep 170 grādu karstā cepeškrāsnī 30-35 minūtes.

8

Gatavus mafinus pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!