Sastāvdaļas
Pagatavošana
Šokolādi salauž un izkausē, pievieno gabaliņos sagrieztu, mīkstu sviestu. Iemaisa šķīstošo kafiju 125 ml aukstā ūdenī un arī ielej katliņā. Silda uz mazas uguns, kamēr viss izkusis, tikai nepārkarsē!
Samaisa sausās kūkas sastāvdaļas: miltus, cepamo pulveri, sodu, cukuru un kakao.
Otrā bļodā sakuļ olas un tajās iemaisa kefīru vai paniņas.
Savieno visus 3 maisījumus: sauso masu ar olā, izkausēto šokolādi ar sviestu un pārējo. Maisa līdz masa viendabīga un diezgan pašķidra.
Mīklu lej sagatavotā veidnē (ietaukotā un izklātā ar cepamo papīru).
Cep aptuveni pusotru stundu 160*C. Gatavību pārbauda ar kociņu. Kūka var drusku ieplaisāt. Pilnīgi atdzisušu biskvītu sagriež 3 daļās horizontāli.
Gatavo krēmu: sakapā šokolādi mazos gabaliņos un ieber bļodā. Ielej saldo krējumu katliņā, pieber cukuru un karsē, līdz tas gandrīz uzvārījies. Noņem no uguns uz uzlej šokolādei. Maisa, līdz šokolāde izkususi un krēms viendabīgs. Krēmu atdzesē, līdz tas kļūst smērējams.
Liek torti kopā: uz pirmās ripas uzsmērē ievārījumu, liek virsū otro ripu. Uzsmērē labi saputotu putukrējumu, liek virsū trešo kārtu. Visu torti apsmērē ar sagatavoto šokolādes krēmu.
Kad glazūra auksta, to pārlej ar kausētas šokolādes stīdziņām. Sānus var dekorēt ar šokolādes skaidiņām.
Iesūtīja: Funky Monkey