160Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1.3 kgmežacūkas gaļas mīkstums2 gab.sīpoli5 gab.ķiploka daiviņas lauru lapas melnie pipari200 mlsaldais krējums 35% universālā garšviela200 gmelnās žāvētās plūmes ūdens timiāns
Pagatavošana
1
Gaļu (man bija 3 gabali ar nelieliem kauliņiem) liek katlā vārīt, kopā ar lauru lapām, garšvielām un pipariem. Vāra apmēram 1 stundu.
2
Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un sacep uz pannas ar sīpoliem un ķiplokiem, līdz nedaudz brūni paliek.
3
Visu liek "pīlē" (sautējamā katlā), kuru var likt cepeškrāsnī, pielej 1/2 l verdoša ūdens un buljonu, kurā gaļa vārījās.
4
Pēc 1 stundas vārīšanās pieliek sagrieztas plūmes. Pēc 15 minūtēm pieliek saldo krējumu. Ļauj uzvārīties un gatavs.
5
Var pievienot skābu ābolu, rozmarīnu un sarīvētus burkānus.
!Esiet uzmanīgi ar mežacūkas gaļu, jo to nepieciešams kārtīgi termiski apstrādāt.
Iesūtīja: Brat2
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit