gaļas sautējums polenta ēdiens
Foto: Shutterstock
Mežacūkas gaļas sautējumu pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un svaigiem salātiem.
160Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1.3 kgmežacūkas gaļas mīkstums2 gab.sīpoli5 gab.ķiploka daiviņas lauru lapas melnie pipari200 mlsaldais krējums 35% universālā garšviela200 gmelnās žāvētās plūmes ūdens timiāns

Pagatavošana

1

Gaļu (man bija 3 gabali ar nelieliem kauliņiem) liek katlā vārīt, kopā ar lauru lapām, garšvielām un pipariem. Vāra apmēram 1 stundu.

2

Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un sacep uz pannas ar sīpoliem un ķiplokiem, līdz nedaudz brūni paliek.

3

Visu liek "pīlē" (sautējamā katlā), kuru var likt cepeškrāsnī, pielej 1/2 l verdoša ūdens un buljonu, kurā gaļa vārījās.

4

Pēc 1 stundas vārīšanās pieliek sagrieztas plūmes. Pēc 15 minūtēm pieliek saldo krējumu. Ļauj uzvārīties un gatavs.

5

Var pievienot skābu ābolu, rozmarīnu un sarīvētus burkānus.

!Esiet uzmanīgi ar mežacūkas gaļu, jo to nepieciešams kārtīgi termiski apstrādāt.

Iesūtīja: Brat2

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!