Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ieber emaljētā vai māla bļodā zemenes, virsū cukuru, atstāj uz nakti ledusskapī. Ar koka karoti maisa pulksteņrādītāja virzienā tik ilgi, kamēr cukurs ir izkusis. Tikai nedrīkst karoti cilāt un pārāk strauji maisīt, lai netiek klāt gaisa burbuļi.
Pilda tīrās, sterilizētās burkās, vāciņus virsū un liek vēsā vietā.
* super garšīgi - nekādas saldētas ogas klāt nestāv. Apetelīga zapte sanāk - tāpēc meža zemenes vajag tā vairāk, citādi Ziemassvētkus zapte nesagaidīs. Un kopā ar saldējumu- kolosāls deserts.
** galvenais, lai maisot nerodas putas, bet jāmaisa, kamēr cukurs izšķīst, citādi var sarūgt. Lai nepelētu, var pa virsu zaptei uzklāt šņabī samērcētu divkāršu marli un tad aizgriezt vāciņu.
*** ja ir vieta, ieteicams glabāt parastā ledusskapī un tad ne tikai Ziemassvētkus, pat Lieldienas mierīgi sagaidīs (ja nebūs ātrāk apēsta).
Iesūtīja: abruks