Foto: DELFI
Noras pētersīļu maltās gaļas bumbiņas ar tomātu mērci skaisti saspraustas uz iesmiņiem un pasniedzamas uz aukstā galda.
45Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
800 gliellopu maltā gaļa6 ĒKrīvmaize4 ĒKrīvēts parmezāna siers1 gab.saišķis pētersīļu150 gsīpoli2 ĒKrozīnes2 gab.olas sāls pipari4 ĒKolīveļļa5 ĒKkečups5 ĒKčili mērce1 gab.sarkanais pepperoni pipars1 ĒKbalzamiko etiķis1 ĒKcitronu sula200 gtomāti

Pagatavošana

1

Samīca malto gaļu, rīvmaizi, sieru, pētersīļus, 100 g sīpola, rozīnes, olas, sāli, piparus.

2

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. No masas izveido 50 valrieksta lieluma bumbiņas.

3

Cepešplāti nopindzelē ar 2 ĒK eļļas. Bumbiņas liek uz plāts un pārpilina atlikušo eļļu.

4

Cep vidējā "plauktiņā" ~15 minūtes, apgriež un cep vēl 15 min.

5

Samaisa mērces sastāvdaļas. Tomātus nomizo, izņem sēklas, sīki sasmalcina un iemaisa mērcē.

6

Atdzisušas bumbiņas uzdur uz iesmiņiem, liek uz traukā un pasniedz ar mērci.

Iesūtīja: Nora no viesu nama "Baltakmeņi"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!