plūmju kūka, plūmes
Foto: Shutterstock
Noras plūmju kūka - tējas vai kafijas galdam.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 gsviests200 gcukurs5 gab.olas250 gmilti2 ĒKcepamais pulveris PILDĪJUMAM:1 kgplūmes75 gcukurs4 ĒKūdens kanēlis40 gkartupeļu milti5 ĒKauksts ūdens

Pagatavošana

1

Pildījumam -1 kg plūmes atkaulo, sagriež 4 daļās katru, pieber 75 g cukuru, 4 ĒK ūdens un uzvāra (~2 -3 minūtes). Pieber kanēli. 40 g kartupeļu cietes samaisa ar 5 ĒK auksta ūdens un piegāž plūmēm, maisa, kamēr sabiezē (iznāk tāda pacieta plūmju ķēpa).

2

Mīklai - 250 g sviesta saputo ar 200 g cukura, pa vienai iekuļ 5 olas, pieber 250 g miltus, kas sajaukti ar 2 ĒK cepamā pulvera. Pusi mīklas liek iesviestotā un ar mannas putraimiem izkaisītā tortes veidnē ar noņemamo malu (26 cm diametrā). Uzliek plūmes, tām virsū - atlikušo mīklu, izlīdzina.

3

Šauj iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (~170 - 180 grādi) un cep ~ stundu. Ļauj atdzist, neizņemot no veidnes. Kad atdzisusi, var vēl pārsmērēt ar aprikožu ievārījumu (2 ĒK aprikožu ievārījuma izrīvē caur sietu, uzkarsē un pārsmērē atdzisušo kūku - tad virsma ir sulīgāka un tik ātri neapkalst.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!