pupiņu zupa
Foto: Shutterstock
Noras pupiņu zupa ar žāvētām cūku ribiņām.
45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
250 gbaltās vai sarkanās pupiņas (kaltētas)500 gžāvētas cūku ribiņas2 gab.kartupeļi1 gab.burkāns1 gab.sīpols1 ĒKeļļa lauru lapa pipari sāls timiāns skābs krējums zaļumi

Pagatavošana

1

Kaltētās pupiņas aplej ar aukstu ūdeni (~ 3 x lielāku tilpumu kā pupiņām) un atstāj uz vismaz 6 stundām*.

2

Kad pupas nomērcētas, tām nolej mērcējamo ūdeni, liek katlā, pievieno gabalos sadalītas žāvētās ribiņas, pārlej aukstu ūdeni, piparu graudus, lauru lapu un uzvāra.

3

Notīra un sīki sagriež sīpolu, notīra un uz rupjās dārzeņu rīves sarīvē burkānu.

4

Katliņā uzkarsē eļļu, tajā apcep sīpolu, kamēr tas caurspīdīgs. Pievieno sarīvēto burkānu un nedaudz pasautē.

5

Kad šķidrums uzvārījies, samazina liesmu. Ar putu karoti noņem putas. Liesmu nedaudz palielina, katlam uzliek vāku un vāra.

6

Notīra un sagriež kubiņos kartupeļus.

7

Kad pupiņas gandrīz mīkstas (atkarībā no šķirnes īpatnībām, apmēram pēc 25 minūtēm kārtīgas vārīšanās), izņem no zupas gaļu.

8

Pievieno šķipsniņu kaltēta timiāna (uzmanīgi! Viegli pārdozēt!), kartupeļus, apceptos sīpolus un burkānus.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!