Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kaltētās pupiņas aplej ar aukstu ūdeni (~ 3 x lielāku tilpumu kā pupiņām) un atstāj uz vismaz 6 stundām*.
Kad pupas nomērcētas, tām nolej mērcējamo ūdeni, liek katlā, pievieno gabalos sadalītas žāvētās ribiņas, pārlej aukstu ūdeni, piparu graudus, lauru lapu un uzvāra.
Notīra un sīki sagriež sīpolu, notīra un uz rupjās dārzeņu rīves sarīvē burkānu.
Katliņā uzkarsē eļļu, tajā apcep sīpolu, kamēr tas caurspīdīgs. Pievieno sarīvēto burkānu un nedaudz pasautē.
Kad šķidrums uzvārījies, samazina liesmu. Ar putu karoti noņem putas. Liesmu nedaudz palielina, katlam uzliek vāku un vāra.
Notīra un sagriež kubiņos kartupeļus.
Kad pupiņas gandrīz mīkstas (atkarībā no šķirnes īpatnībām, apmēram pēc 25 minūtēm kārtīgas vārīšanās), izņem no zupas gaļu.
Pievieno šķipsniņu kaltēta timiāna (uzmanīgi! Viegli pārdozēt!), kartupeļus, apceptos sīpolus un burkānus.
Iesūtīja: Nora