Sastāvdaļas
Pagatavošana
Zemenes noskalo, nosusina, noņem kauslapas, pārgriež uz pusēm un iecukuro. Atstāj uz 1/2stundu ievilkties un atdalīties sulai.
Sulu nokāš un uzkarsē, pievieno citrusu mizas, vaniļas cukuru un uzbriedinātu želatīnu (var 5 plāksnītes). Ja vēlas, var pievienot vēl mazliet cukura.
Iemaisa nedaudz auksta kefīra, lai masa nav karsta, pēc tam pievieno pārējo kefīru, izmaisa.
Kefīra masu pilnīgi atdzesē, liek ledusskapī, kamēr sāk stingt.
Iecilā pa pusei saputotu saldo krējumu un nosusinātas zemenes.
Liek ledusskapī uz vēl ~ 1/2 stundu.
Trauku ar vertikālām augstām malām izklāj ar cepamo papīru vai pārtikas plēvi.
Trauka apakšu un malas izliek ar cepumiem (cepumus liek ar cukuroto pusi uz āru, lai masā nenonāktu papildus cukurs). Liek zemeņu - kefīra masu, pārklāj ar foliju un liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām, kamēr pilnībā sastingst.
Iesūtīja: Nora