Foto: Shutterstock
Noras zemeņu šarlote ar kefīru un "dāmu pirkstiņiem".
100Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
500 gzemenes4 ĒKcukurs1 gab.mazā paciņa želatīna1 gab.citrona miza1 gab.apelsīna miza1 gab.mazā paciņa vaniļas cukura250 mlkefīrs250 mlsaldais krējums cepumi "dāmu pirkstiņi" (jeb "Loeffelbisquits" - tie ko izmanto arī Tiramisu gatavošanai)

Pagatavošana

1

Zemenes noskalo, nosusina, noņem kauslapas, pārgriež uz pusēm un iecukuro. Atstāj uz 1/2stundu ievilkties un atdalīties sulai.

2

Sulu nokāš un uzkarsē, pievieno citrusu mizas, vaniļas cukuru un uzbriedinātu želatīnu (var 5 plāksnītes). Ja vēlas, var pievienot vēl mazliet cukura.

3

Iemaisa nedaudz auksta kefīra, lai masa nav karsta, pēc tam pievieno pārējo kefīru, izmaisa.

4

Kefīra masu pilnīgi atdzesē, liek ledusskapī, kamēr sāk stingt.

5

Iecilā pa pusei saputotu saldo krējumu un nosusinātas zemenes.

6

Liek ledusskapī uz vēl ~ 1/2 stundu.

7

Trauku ar vertikālām augstām malām izklāj ar cepamo papīru vai pārtikas plēvi.

8

Trauka apakšu un malas izliek ar cepumiem (cepumus liek ar cukuroto pusi uz āru, lai masā nenonāktu papildus cukurs). Liek zemeņu - kefīra masu, pārklāj ar foliju un liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām, kamēr pilnībā sastingst.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!