150Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 15
6 olu dzeletenumi1 glāzepiens600 gmilti150 gsviests200 gcukurs40 graugs50 gmandeles citrona miziņa sāls1 ola pārziešanai
Pagatavošana
1
Pienu, sviestu, sāli, raugu un daļas miltu samaisa rauga mīklu. Mīklu noliek siltumā uzrūgt.
2
Uzrūgušai mīklai pieliek ar cukuru saputotus olu dzeltenumus, piemīca pārējos miltus, citrona miziņu un sakapātas mandeles.
3
Vēlreiz uzraudzē, izveido kliņģeri ( kā to darīt, stāstījām te). Atkal uzraudzē, pārziež ar olu, cep gatavu.
4
Liekot galdā, grezno ar mētru vītni vai ziediem. Bērnam ap kliņģeri saliek svecītes — atbilstoši viņa gadu skaitam.
5
Kliņģerim vēl var pielikt marmelādes, sukādes, rozīnes u.c.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniMandelesOlasPiensRaugsKliņģeriLatviešu nacionālā virtuve
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit