kliņģeris
Foto: Shutterstock
Olu kliņģeris lielo svinību reizei.
150Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 15
6 olu dzeletenumi1 glāzepiens600 gmilti150 gsviests200 gcukurs40 graugs50 gmandeles citrona miziņa sāls1 ola pārziešanai

Pagatavošana

1

Pienu, sviestu, sāli, raugu un daļas miltu samaisa rauga mīklu. Mīklu noliek siltumā uzrūgt.

2

Uzrūgušai mīklai pieliek ar cukuru saputotus olu dzeltenumus, piemīca pārējos miltus, citrona miziņu un sakapātas mandeles.

3

Vēlreiz uzraudzē, izveido kliņģeri ( kā to darīt, stāstījām te). Atkal uzraudzē, pārziež ar olu, cep gatavu.

4

Liekot galdā, grezno ar mētru vītni vai ziediem. Bērnam ap kliņģeri saliek svecītes — atbilstoši viņa gadu skaitam.

5

Kliņģerim vēl var pielikt marmelādes, sukādes, rozīnes u.c.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!