Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sviestu saputo ar cukuru, vanilīnu, sāli. Var sakult ar mikseri vai rokas putotāju.
Pa vienai iekuļ olas.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un iesijā sviesta masā. Kārtīgi izmaisa, lai nebūtu kunkuļu.
Tortes formu izsmērē ar sviestu, uzlej mīklu un izlīdzina.
Ābolus nomizo, izņem sēklas un serdi. Sagriež daiviņās, uzber uz mīklas, viegli iespiežot mīklā.
Konjaku sajauc ar cukuru, pārslaka ābolus.
Cepeškrāsni uzsilda līdz apmēram 200 grādiem, liek cepties uz 15 minūtēm.
Izņem no cepeškrāsns, pārlej ar skābo krējumu, kas sajaukts ar cukuru, olām un vaniļas pāksts sēkliņām. Liek atpakaļ cepties tajā pašā temperatūrā un cep vēl apmēram 50 - 60 minūtes.
Kūkas gatavību pārbauda ar skaliņu, ja skaliņu iedur kūkā, tad izņemot, tam jābūt sausam un kūka gatava.
Iesūtīja: