40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgbiezpiens2 lpiens700 mlūdens350 gsviests1 gab.ola0.5 TKsāls
Pagatavošana
1
Sajauc pienu ar ūdeni un uzvāra.
2
Izberž biezpienu caur sietu, pievieno pienam, labi sajauc un karsē līdz atdalās sūkalas (nevārīt!).
3
Masu nolej caurdurī ar marli un pagaida, līdz notek sūkalas.
4
Liek siltā katlā un siltumā kuļ ar koka karoti, pakāpeniski pievieno sviestu, olu un sāli.
5
Siera masu liek uz mitriem marles kvadrātiem, izveido formu un liek starp diviem dēlīšiem un noslogo.
Iesūtīja: Elfux
Līgo svētku un Jāņu receptesVārīšanaPasniegt atdzesētuSiera un biezpiena uzkodasBiezpiensOlasPiensSviestsŪdensvidējiMājās gatavots siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit