ķimeņu siers Jāņu siers
Foto: Shutterstock
Pārbaudīta mājas siera recepte, kura noderēs arī ikdienā.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens2 lpiens700 mlūdens350 gsviests1 gab.ola0.5 TKsāls

Pagatavošana

1

Sajauc pienu ar ūdeni un uzvāra.

2

Izberž biezpienu caur sietu, pievieno pienam, labi sajauc un karsē līdz atdalās sūkalas (nevārīt!).

3

Masu nolej caurdurī ar marli un pagaida, līdz notek sūkalas.

4

Liek siltā katlā un siltumā kuļ ar koka karoti, pakāpeniski pievieno sviestu, olu un sāli.

5

Siera masu liek uz mitriem marles kvadrātiem, izveido formu un liek starp diviem dēlīšiem un noslogo.

Iesūtīja: Elfux

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!