Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo tomātu un bazilika mērci. Dziļā cepamā pannā uzkarsē eļļu. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina liek uz pannas un apmaisot apcep 3 - 4 minūtes.
Pievieno sagrieztus tomātus, cukuru, pieber sāli, piparus un kārtīgi samaisa. Mērci silda pannā bez vāka ~20 minūtes, kamēr sīpoli mīksti un mērces daudzums samazinās.
Gatavo gaļas bumbiņas. Lielā bļodā sajauc malto gaļu, pētersīļus, timiānu, rīvētu Parmas sieru, sadrupinātu maizi un sakultu olu. Pieber sāli un piparus. Ar mitrām rokām veido gaļas bumbiņas krietna valrieksta lielumā.
Lielā cepamā pannā uzkarsē eļļu. Gaļas bumbiņas liek uz pannas un cep ~8 minūtes, līdz tās apbrūnē un izcepas. Bumbiņas nosusina ar papīra dvieļiem, pievieno tomātu mērcei un viegli karsē ~5 minūtes.
Pastu vāra kā pastu, kamēr mīksta. Nosusina un uzlej mērci ar gaļas bumbiņām. Grezno ar baziliku un liek galdā.
* pirkstiņus varēja norīt!
** recepte no Mērijas Berijas "Klasiska mājas virtuve". Paredzēta 8 personēm, bet apšaubu... varbūt vienīgi 8 maziem puncīšiem.
Iesūtīja: