pesto, baziliks, ciedru rieksti, mērce, itāļu virtuve
Foto: Shutterstock
Pesto ar ķiploku - gardam salātu aizdaram un uzkodām.
10Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.liela bunte zaļais baziliks1 gab.ķiploka daiviņa1 glāzeciedru rieksti0.5 glāzeolīveļļa45 gparmezāna siers, rīvēts

Pagatavošana

1

Riekstus, ķiploku, sieru un zaļumus ieliek blenderī un blenderē kamēr izveidojas zaļa masa, lēnām lej klāt olīveļļu, līdz izveidojas vēlamā biezuma mērce. Tad vēlreiz visu kārtīgi sablenderē. Leju burciņās un lieku ledusskapī.

* oriģinālajā receptē pesto ir klāt arī parmesan siers, bet to mēs parasti pārkaisām pāri beigās, mērcei klāt nejaucam.

Iesūtīja: Zemeņnmeitene

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!