pica panna
Foto: Shutterstock
Pica pannā!
60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
150 gmilti1 šķipsnasāls1.5 ĒKolīveļļa0.5 gab.sausais raugs paciņā70 mlremdens ūdens

Pagatavošana

1

Miltus izsijā bļodā, pievieno sāli un olīveļļu un ar dakšiņu iemaisa.

2

Vidū ierīko padziļinājumu un ieber sauso raugu.

3

Pakāpeniski lej klāt ūdeni, visu laiku maisot, kamēr izveidojas vijīga mīkla - mīksta, bet ne lipīga.

4

Ļauj uzrūgt siltā vietā ~ 25 minūtes.

5

Mīklu sadala divās daļās, ar miltainām rokām izveido divas plakanas, palielas pankūkas.

6

Divās lielās pannās sakarsē olīveļļu, katrā liek vienu pankūku un - vāku virsū (uz vidēji lielas uguns).

7

Atrod ledusskapī picas pildījumu - jebko, kas iet pie sirds, izņemot jēlus produktus. Piemēri - šķiņķis, salami desa, tuncis savā sulā, krabju nūjas, paprika, tomāti, tomātu mērce, siers utt.

8

Pa to laiku pankūkas pieņēmušas zināmu krāsu (~ 7 minūtēs pildījums jāatrod :)). Pannās ielej vēl nedaudz eļļas un pankūkas uzmanīgi apgriež.

9

Krāmē pildījumu, sākot ar tomātu mērci un nobeidzot ar rīvētu sieru, neaizmirstot sāli un piparus, oregano, rozmarīnu, baziliku utt.

10

Liek atkal vāku un cepina vēl ~ 7 minūtes (siers izkusis - tas ir rādītājs).

11

::!recepte::

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!