Sastāvdaļas
Pagatavošana
Miltus izsijā bļodā, pievieno sāli un olīveļļu un ar dakšiņu iemaisa.
Vidū ierīko padziļinājumu un ieber sauso raugu.
Pakāpeniski lej klāt ūdeni, visu laiku maisot, kamēr izveidojas vijīga mīkla - mīksta, bet ne lipīga.
Ļauj uzrūgt siltā vietā ~ 25 minūtes.
Mīklu sadala divās daļās, ar miltainām rokām izveido divas plakanas, palielas pankūkas.
Divās lielās pannās sakarsē olīveļļu, katrā liek vienu pankūku un - vāku virsū (uz vidēji lielas uguns).
Atrod ledusskapī picas pildījumu - jebko, kas iet pie sirds, izņemot jēlus produktus. Piemēri - šķiņķis, salami desa, tuncis savā sulā, krabju nūjas, paprika, tomāti, tomātu mērce, siers utt.
Pa to laiku pankūkas pieņēmušas zināmu krāsu (~ 7 minūtēs pildījums jāatrod :)). Pannās ielej vēl nedaudz eļļas un pankūkas uzmanīgi apgriež.
Krāmē pildījumu, sākot ar tomātu mērci un nobeidzot ar rīvētu sieru, neaizmirstot sāli un piparus, oregano, rozmarīnu, baziliku utt.
Liek atkal vāku un cepina vēl ~ 7 minūtes (siers izkusis - tas ir rādītājs).
::!recepte::
Iesūtīja: