picas mafini kēksiņi
Foto: Shutterstock
Picas mafinus pasniedz siltus, kopā ar salātiem vai svaigiem dārzeņiem.
45Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
125 gmocarella1 gab.paprika (zaļa)1 gab.sīpols1 gab.ķiploka daiviņa140 gaugstākā labuma milti120 grupja maluma milti2 TKcepamais pulveris0.5 TKsoda1 TKsāls2 TKpicas garšviela40 gsvaigi rīvēts cietais siers120 gsalami1 gab.ola50 mlolīveļļa100 mlpaniņas110 gkonservēti tomāti

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180*C. Cepamās formas ieziež ar eļļu.

2

Mocarella sieru nolej sietā, sagriež gabaliņos. Paprikai izņem sēklotni un sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Ķiploku nomizo un izspiež ķiplokspiedē. Salami sasmalcina.

3

Lielā traukā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu, picas garšvielām, sāli, sieru, paprikas gabaliņiem, salami gabaliņiem, sīpoliem un ķiplokiem.

4

Citā traukā sakuļ olu. Pievieno eļļu, paniņas, tomātu gabaliņus un samaisa. Pa virsu izklāj miltu masu un maisa līdz masa kļūst mitra.

5

Masu sadala pa cepamām formām. Cepamo formu liek cepeškrāsns vidū un cep 20-25 minūtes.

6

Gatavos mafinus atstāj formā vēl 5 minūtes, tad izņem no formas.

Foto: Shutterstock
7

Piezīmes: Mafinus var ēst arī otrā dienā, tikai tos 3-4 minūtes vajag pasildīt cepeškrāsnī, iepriekš pārkaisot ar svaigi rīvētu sieru.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!