salāti
Foto: Shutterstock
Pikanti svaigie šampinjonu - tomātu salāti ar pikantu ķiploku mērci pasargās no vīrusiem un būs īpaši garšīgi arī nākamajā dienā pēc svētkiem.
15Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
8 tomāti500 gmarinēti šampinjoni300 gHolandes siers4 vārītas olas majonēze bezpiedevu jogurts ķiploki sāls citronpipari

Pagatavošana

1

Sagriež tomātus pusripiņās, sēnes palielās plānās šķēlītēs. Sarīvē sieru uz rīves, atsevišķi sarīvē olas.

2

Sagatavo mērci: sajauc majonēzi ar jogurtu (proporcijas uz izjūtu - cik spēcīgu majonēzes garšu vēlas just), sāli, citronpipariem un sarīvētu ķiploku.

3

Caurspīdīgā stikla traukā vai uz liela šķīvja, uz kura uzlikta kūkas veidnes mala, kārtām liek sēnes, sieru, tomātus un mērci pa virsu, atkārtojot kārtas, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.

4

Visu pārkaisa ar rīvētajām olām. Dekorē ar ķirštomātiem un pētersīļiem.

Iesūtīja: Kristaps Ludzītis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!