13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgplūmes ar izņemtiem kauliņiem450 gsīpoli400 gmizoti āboli bez serdēm150 gžāvētas plūmes4 gab.ķiploka daiviņas30 gkristalizēts, sakapāts ingvers 5 cm ingvera sakne4 gab.anīsa sēklas3 gab.kaltēti čili 5 cm kanēļa miziņas550 mlgalda etiķis dzeltenais cukurs1 TKsāls
Pagatavošana
1
Plūmes sagriež uz pusēm, sīpolus, ķiplokus, ābolus, žāvētās plūmes, čili un ingveru sasmalcina.
2
Lielā katlā liek visus produktus, arī etiķi, aizvāko, uzvāra, samazina liesmu un vāra apmēram 30 minūtes, līdz āboli un sīpoli mīksti.
3
Noņem vāku, pievieno cukuru un sāli un maisa, līdz cukurs izkusis, tad vāra uz lēnas uguns bez vāka aptuveni stundu, bieži apmaisot, līdz šķidrums uzsūcies un masa bieza. Liek burkās.
4
Pirms lietošanas ieteicams paturēt apmēram mēnesi.
Iesūtīja: Datele
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit