75Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
prosa piens sāls cukurs vaniļas cukurs
Pagatavošana
1
Prosu aplej ar verdošu ūdeni un notur 10 minūtes. Tā atkārto to procesu reizes 5 (process noņem rūgtumu).
2
Tad uz tīrajiem, izskalotajiem graudiem uzlej pienu tā kā apmēram rīsiem.
3
Vāra un pieliek sāli, cukuru un vaniļas cukuru. Visu uz lēnas uguns uzvāra un, tad ietin daudzos dvielīšos, spilvenos. Vai, ja ir tāds brīnums, kā maizes krāsns, tad nu tur.
4
Un no rīta ņem ārā, ēd gardu muti ar ievārījumu, aukstu pienu, uzkaisa kanēli vai tāpat. Jādara visi darbi vakarā, tad putra gatava no rīta, kad mēģināju saīsināt procesu, tad bija putra rūgta un cieta.
Iesūtīja: gija
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit