40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 glāzeprosa2 glāzesūdens200 gķirbja mīkstums šķipsnasāls pēc garšascukurs pēc garšaspiens1 ĒKsviests
Pagatavošana
1
Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
2
Pirms vārīšanas prosu ieber katliņā un skalo siltā ūdenī 2-3 reizes, kamēr ūdens kļūst dzidrs.
3
Uz 1 glāzi prosas lej 1,5-2 glāzes ūdens, pievieno ķirbjus un sāli.
4
Vāra minūtes 15-20 uz mazas uguns, tik ilgi, lai prosas graudiņi būtu "atvērušies".
5
Noteikti ik pa brīdim putra jāapmaisa. Kad tas ir noticis (arī ūdens būs gandrīz izvārījies), pielej pienu tā, lai piens pārsegtu "biezumus".
6
Kad piens sāk vārīties, pieber cukuru (cik nu saldu gribas) un pieliek klāt sviestu.
7
Visu samaisa, lai izkūst. Pagaida "burbuli" un noņem no uguns. Putra gatava!
* uzskatu, ka noteikti ir jāliek klāt gan sāls, gan cukurs, gan sviests, jo tieši tie putrai dod aromātu un "pūkainību"
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit