90Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 glāzeprosa0.5 glāzerozīnes3 glāzespiens4 ĒKcukurs1 ola
Pagatavošana
1
Ielej katliņā pienu, pievieno cukuru un sāli. Liek vārīties uz nelielas uguns.
2
Prosas putraimus ieber kādā traukā un pārlej ar verdošu ūdeni.
Uzreiz nolej un vēlreiz atkārto šīs darbības.
3
Rozīnes noskalo zem tekoša silta ūdens.
4
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.
5
Liek krāsnī. Kad piens uzvārījies, ieliek katliņā noskaloto prosu un rozīnes. Pārklāj katliņu ar cepampapīru, uzliek vāku un liek cepeškrāsnī uz otrā plaukta no apakšas. Karsē 30 minūtes.
6
Sakuļ trauciņā olu, pēc tam piekuļ klāt mīkstu sviestu vai margarīnu.
7
Izņem katliņu ar putru no cepeškrāsns un, strauji maisot putru, pievieno ar olu sakulto sviestu.
8
Uzliek katliņam vāku, ietin to avīzē un pēc tam segā. Ļauj pastāvēt 20 minūtes.
Lai labi garšo!
Iesūtīja: Monika
BrokastisLaunagsReceptes cukura diabēta slimniekiemGrūtnieces ēdienkarteĒdieni bērniemĀrstnieciskais uztursProsaRozīnesPutras un biezputras
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit