Foto: Shutterstock
Pupiņas sautētas podiņā - lēta, bet ļoti sātīga un garda maltīte.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gsarkanās vai baltās pupiņas2 sīpoli ķiploka daiviņas ĒKtomātu pasta sviests pētersīļu vai kindzas zaļumi malti sarkanie pipari sāls

Pagatavošana

1

Pupiņas iemērc uz dažām stundām, nolej. Pupiņas liek katlā, pārlej ar svaigu, aukstu ūdeni un vāra līdz pusgatavas. Tad liek māla podiņā, pāri liek smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus, sagrieztus zaļumus, piparus un sāli.

2

Visu pārlej ar karstu ūdeni, lai knapi nosedz pupiņas. Liek cepeškrāsnī un cep. 5-7 minūtes pirms cepšanas beigām pievieno tomātu pastu.

3

Pupiņas pasniedz karstas un pirms pasniegšanas pieliek sviesta piciņu.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!