Foto: Shutterstock
Rabarberu - citronu ievārījums, ko lietot baudot savas iecienītākās pankūkas.
180Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgrabarberu kāti1 kgcukurs1 citronu sula un rīvēta miziņa1 vanilīna cukurs

Pagatavošana

1

Svaigi grieztiem, sulīgiem rabarberu kātiem nogriež lapas, visā garumā novelk miziņas un sagriež 1,5 – 2 cm lielos gabaliņos.

2

Pievieno citrona sulu, miziņu, vanilīna cukuru, pārber cukuru, visu izmaisa un atstāj ievilkties uz 2 stundām, līdz rodas šķidrums.

3

Katlu liek uz uguns, uzkarsē, līdz sāk vārīties, uguni nogriež mazāku un ievārījumu vāra, regulāri noņemot putas, ~40 minūtes.

Ievārījumu var uzglabāt ilgstoši.

Iesūtīja: Agri

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!