Foto: Shutterstock
Gards ceptu reņģu sautējums ar burkāniem, tomātiem un sīpoliem. Lieliski garšos gan ikdienā – ar ceptiem vai vārītiem kartupeļiem, gan kā svētku galdā ceļama uzkoda – uz svaigi grauzdētas maizes šķēlēm.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

800 grenģu filejas2 gab.olas milti vai rīvmaize3 gab.burkāni3 gab.sīpoli3 gab.ķiploki4 gab.tomāti pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Reņģes apcep pēc parastās metodes. Reņģes apviļā miltos, tad olā un apcep no abām pusēm brūnas.

2

Sarīvē un pannā sakarsētā eļļā sacep burkānus un sīpolu ripas. Tad sasutina tomātu ripas, kam pievienoti caur ķiploku spiedi izspiesti ķiploki.

3

Liek sautējamā katlā kārtām – renģes, tomāti, burkāni, renģes, tomāti, burkāni. Pievieno sāli, piparus un sautē 10–15 minūtes.

4

Marinādi nelieku, jo tomāta skābums iesūcas renģē. Ja neliek tomātus, tad uztaisa no citronskābes, cukura un sāls marinādi pēc garšas. Pārlej ar to renģes un burkānu–tomātu sacepumu un sautē.

* šādi var gatavot arī salaku un citas, aristokrātiskākas zivis.

Pasniedz ar ceptiem/vārītiem kartupeļiem vai liek uz svaigi grauzdētas maizes kā uzkodu.

Iesūtīja: Mia

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!