45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
800 grenģu filejas2 gab.olas milti vai rīvmaize3 gab.burkāni3 gab.sīpoli3 gab.ķiploki4 gab.tomāti pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari eļļa cepšanai
Pagatavošana
1
Reņģes apcep pēc parastās metodes. Reņģes apviļā miltos, tad olā un apcep no abām pusēm brūnas.
2
Sarīvē un pannā sakarsētā eļļā sacep burkānus un sīpolu ripas. Tad sasutina tomātu ripas, kam pievienoti caur ķiploku spiedi izspiesti ķiploki.
3
Liek sautējamā katlā kārtām – renģes, tomāti, burkāni, renģes, tomāti, burkāni. Pievieno sāli, piparus un sautē 10–15 minūtes.
4
Marinādi nelieku, jo tomāta skābums iesūcas renģē. Ja neliek tomātus, tad uztaisa no citronskābes, cukura un sāls marinādi pēc garšas. Pārlej ar to renģes un burkānu–tomātu sacepumu un sautē.
* šādi var gatavot arī salaku un citas, aristokrātiskākas zivis.
Pasniedz ar ceptiem/vārītiem kartupeļiem vai liek uz svaigi grauzdētas maizes kā uzkodu.
Iesūtīja: Mia
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit